ESD-skador är svåra att upptäcka och ofta osynliga

ESD (Electrostatic Discharge), dvs. elektrostatisk urladdning, är ett plötsligt flöde av elektriska laddningar som inträffar när två elektriskt laddade föremål kommer i kontakt. Om den är tillräcklig kraftfull kan man känna, se eller till och med höra urladdningen. Man har då fått en elektrostatisk stöt eller chock.

Elektroniska komponenter och produkter som hanteras på många arbetsplatser kan dock påverkas av svagare spänningar som inte känns för en människa men som kan skada produkterna. Dessa ESD-skador går ofta inte att se eller identifiera vid sluttestningen. Men de kan orsaka problem i slutprodukten, till exempel genom att försämra hållbarheten eller ändra dess funktionalitet.

Vill du vill veta mer om ESD-skydd och om hur man bygger upp ett EPA-område? Ladda ned den kostnadsfria ESD e-boken nu

ESD-skydd är värt investeringen

För att undvika ESD-skador är det bäst att bygga ett EPA-område, dvs. ett ESD-skyddat område där elektroniska komponenter, delar och produkter kan hanteras tryggt och säkert. Den viktigaste faktorn i ett EPA-område är möbler med ESD-skydd.

ESD-skydd är särskilt viktigt inom elektronikindustrin, men den ökande förekomsten av elektronik i alla slags produkter leder till att EPA-områden introduceras på allt fler arbetsplatser i industriella och tekniska miljöer.

Det är rationellt att investera i ESD-skydd eftersom det oftast är mer kostnadseffektivt att förhindra ESD-skador än att reparera eller ersätta skadade produkter. Stora mängder skadade produkter kan också påverka företagets image och varumärke negativt.

E-boken om ESD skydd

 

GRATIS E-BOK:  6 punkts checklista för att skapa och underhålla ESD-skyddade områden

Ladda ned den kostnadsfria e-boken om du vill veta mer om ESD-skydd och om hur man bygger upp ett EPA-område.

Vänta, produktinformation laddas…