instructions de nettoyage pour les meubles industriels Treston,

Rengöringsinstruktioner

Här har vi samlat rengöringsinstruktioner för Trestons industrimöbler för att ge dig riktlinjer för rengöring och desinfektion av våra produkter på ett lämpligt sätt. Här hittar du råd om vård och fläckborttagning av våra mest använda material, samt information om vilka rengörings- och vårdprodukter och verktyg som ska användas och vad man ska undvika.

Allmänna rengöringsinstruktioner

Trestons industrimöbler är designade för att tåla tung användning och ansträngande arbetsförhållanden. Regelbunden rengöring och skötsel hjälper dig att förlänga livslängden för dina industriella möbler ytterligare. I allmänhet gäller den gamla visdomen fortfarande att noggrann underhållsrengöring med neutrala ämnen är bättre än chockbehandling med starka ytbärande ämnen.

Trestons produkter är lätta att rengöra. Vi har identifierat några delar på våra industriella arbetsstationer som oftast vidrörs och används på de flesta arbetsplatser och därför är de viktigaste punkterna för rengöring.

What parts to clean in Treston workstations
 1. Arbetsbord-, vagnar-, hurtsar- toppskivorna
 2. Handtag
 3. Tryckknappar (t.ex. lampor, elektriska höjdjusteringar)
 4. Baksidan av stolsryggen (den icke klädda sidan av ryggstödet)
 5. Handvevar och armstöd

 

 

 

 

Kom ihåg följande 10 punkter när du rengör din Treston arbetsstation:

 1. All nödvändig utrustning måste vara på plats innan arbetet påbörjas.
 2. Avsätt tillräckligt med tid för uppgiften.
 3. Säkerställ bra belysning.
 4. Använd skyddshandskar vid rengöring för att skydda händerna från de ämnen som används och för att förhindra spridning av infektioner.
 5. Använd rengöringsmedel för normal underhållsrengöring.
 6. Följ doseringsanvisningen på förpackningen, för mycket av rengöringsmedlet kommer inte att förbättra resultatet utan kan eventuellt skada och fläcka ytan.
 7. Använd endast mjuk trasa för att torka av ytorna, t.ex microfiberdukar. Slipmaterial får inte användas, det kan skada ytan och smuts o fibrer samlas i reporna.
 8. Rengöringsinstruktioner: a) Från topp till tå, b) Från rena till smutsiga områden.
 9. Torka alltid av ytan med en torr eller lätt fuktig trasa och låt torka. Våttorkning lämnar smuts och fläckar på ytan.
 10. Ta bort ihärdig smuts och fläckar med lämpligt specialtvätt- eller desinfektionsmedel. Följ anvisningarna på förpackningen.

OBS! Ofta glöms hjulen som sitter på vagnar, hurtsar och borden vid rengöring. För att säkerställa att hjulen fungerar korrekt så rekommenderas en regelbunden rengöring.

Tvättmedel och desinfektionsmedel

De mest använda materialen i Trestons industrimöbler är hög- och lågtryckslaminat, halvledande laminat, ABS-plast, stål, vinyl och trä i bänkskivor, pulverlackerat stål och naturligt anodiserat aluminium i ramar och tillbehör, konstläder och polyuretan i stolar och plast- och gummidelar. Dessa material har testats med vanliga tvättmedel och desinfektionsmedel och har visat sig fungera med dessa.

Det stora antalet märken gör det omöjligt att ge en komplett lista över användbara produkter. Våra produkter är dock kompatibla med vanliga ämnen som innehåller följande ingredienser:

 • alkohol (vanligvis denaturerad etanol)
 • väteperoxid (peroxygen)
 • ättiksyra
 • klorin
 • icke joniska ytaktiva ämnen (ytaktiva ämnen)

För mer information om tvättmedel och desinfektionsmedel, kontakta respektive tillverkare eller återförsäljare.

Vad ska man tänka på vid rengöring av ESD-skyddade möbler? 

Om du rengör ESD-skyddade möbler finns det vissa saker att tänka på. 

Treston ESD workbench

ESD-skyddsfunktionen i våra industrimöbler är i de använda materialen. Om dessa material rengörs med fel typ av tvättmedel eller verktyg riskerar du att skada ESD-skyddsfunktionen. Därför är det mycket viktigt att följa dessa riktlinjer när du rengör dina Treston ESD-möbler.

Använd först och främst endast ESD-specificerade rengöringsmedel. Rengör inte med tvättmedel som innehåller vax eller medel som lämnar en beläggning på ytan. Vax och beläggningar skapar ett isolerat lager på ytorna.

För det andra, undvik kontakt med vassa föremål (t.ex. borstar eller slipade verktyg) som kan orsaka skador på ytorna och därför hindra ESD-skyddsfunktioner. Använd endast mjuk trasa för att torka av ytorna, t.ex. microfiberdukar.

För det tredje, använd inte starka lösningsmedel.

För det fjärde, kom ihåg att även rengöra hjulytorna. Smuts på hjul kommer att ändra motståndsvärden avsevärt.

Och för det femte, kom ihåg att smuts är den vanligaste orsaken till förändring i ytmotstånd. Därför är det mycket viktigt att rengöra dina Treston ESD-möbler regelbundet med mjuka trasor eller våtservetter och med ESD-specifika tvättmedel.

Vänta, produktinformation laddas…