Improving Workplace Ergonomics: Three Benefits of AI-Driven Evaluation for Industrial Workspaces

Förbättra ergonomin på arbetsplatsen: Tre fördelar med AI-driven utvärdering för industriella arbetsplatser 4.7.2023 |

Eftersom tekniken fortsätter att utvecklas vänder sig fler och fler branscher till artificiell intelligens (AI) för att förbättra sina metoder. Ett område där AI kan vara särskilt användbart är vid ergonomisk utvärdering.

Genom AI-driven analys kan organisationer analysera viktiga mätvärden och riskfaktorer och använda dessa data för att optimera arbetsstationer för att maximera produktiviteten och minimera risken för arbetsskador.

I den här artikeln går vi igenom 3 sätt som företag kan dra nytta av AI-drivna ergonomiska utvärderingar.

"Ergonomiska arbetsstationer måste byggas för arbetstagarnas behov - AI gör detta möjligt, och det är fördelaktigt för både arbetstagare och arbetsgivare."

 Improving Workplace Ergonomics


Nya sätt att bedöma industriell ergonomi och fysisk arbetsbelastning

Ergonomi på arbetsplatsen innebär att man undersöker uppgifter, verktyg och processer för att säkerställa att de är utformade för optimal prestanda samtidigt som risken för skador eller belastning minimeras.  Tillsammans med AI-teknik kan andra tekniska innovationer som ett biomekaniskt mätsystem eller motion capture hjälpa till att samla in data.  Denna teknik ger ett mer visuellt och objektivt tillvägagångssätt jämfört med de tidigare använda övervakningsbaseradebedömningsmetoderna.  AI kan spela en viktig roll i denna utvärderingsprocess, vilket ger mer noggrannhet, effektivitet och objektivitet.

Titta på inspelningen av webbsminariet 

Här finns fyra exempel på tekniker som samlar in data för ergonomiska bedömningar:

  1. Bärbara sensorer: Bärbara sensorer i ergonomiska bedömningar avser enheter som bärs på kroppen för att mäta parametrar relaterade till mänsklig rörelse och hållning.  Genom att analysera data med AI-algoritmer kan forskare avgöra vilka uppgifter och rörelser som sätter mest stress på anställda och rekommendera förändringar för att minska belastningen och förbättra produktiviteten.
     
  2. Motion Capture: Motion capture-teknik är en metod för att spåra människors rörelse i realtid med hjälp av sensorer eller sensorlös teknik. Denna teknik kan användas i ergonomiska bedömningar för att analysera hur individer rör sig och utför uppgifter.  Genom att registrera arbetarnas rörelser och analysera dem med AI kan forskare identifiera mönster och fall av belastning och utveckla strategier för att mildra dem.
     
  3. Datorseende: Datorseende teknik använder kameror och datoralgoritmer för att analysera mänsklig rörelse och hållning i realtid. I ergonomiska bedömningar kan datorseende hjälpa till genom att fånga och analysera en arbetstagares rörelser och ställningar för att identifiera eventuella riskfaktorer för ergonomiska skador eller obehag.  Datorseende innebär att lära datorer att "se" och tolka bilder, och det kan användas för att analysera videofilmer av arbetstagare som utför uppgifter.
     
  4. Biomekaniskt mätsystem: Ett biomekaniskt mätsystem är en uppsättning verktyg och tekniker som används för att analysera och kvantifiera rörelse och fysiska egenskaper. Dessa system involverar vanligtvis specialiserade sensorer, kameror och programvara för att mäta och spåra olika aspekter av rörelse och kraft.


AI-driven ergonomianalys: 3 fördelar för industriella arbetsplatser

I takt med att tekniken fortsätter att utvecklas förändrar det vårt sätt att arbeta, särskilt på industriarbetsplatserna.  Här är tre sätt som företag kan dra nytta av AI-driven ergonomianalys i sina industriella arbetsplatser:

Treston workbenches have been designed to be adjusted to suit each individual.
Trestons arbetsbänkar har utformats för att anpassas till varje individ.
  1. Minska risken för arbetsskador
    Arbetsskador påverkar inte bara de anställdas hälsa utan leder också till stora kostnader för företagen.  Genom att optimera industriella arbetsstationer med hjälp av AI kan företag identifiera potentiella skaderisker och vidta korrigerande åtgärder innan en olycka inträffar.  AI-drivna verktyg kan till exempel upptäcka  skadliga ställningar och sedan generera datadrivna insikter för att belysa potentiella faror
  2. Öka produktiviteten

    Ergonomisk arbetsstationsdesign är avgörande för anställdas hälsa och välbefinnande, men det är också fördelaktigt för produktivitetsnivåerna.  En optimerad arbetsstation kan minska den tid som krävs för uppgifter, vilket gör det möjligt för anställda att arbeta mer effektivt. Detta kan leda till ökad produktion och bättre arbetskvalitet. AI-analys kan hjälpa organisationer att identifiera den optimala arbetsstationsdesignen för varje specifik uppgift, vilket förbättrar effektiviteten, noggrannheten och produktiviteten. AI kan markera relevanta uppgiftsmått och föreslå designändringar för att förbättra uppgiftsprestanda.
  3. Ge arbetstagarna möjlighet att ta ansvar för sin hälsaDe ergonomiska arbetsstationerna är utformade för att öka medarbetarnas säkerhet och välbefinnande, men de anställda måste vara uppmärksamma på sina handlingar.  AI-drivna verktyg kan ge medarbetarna användbara insikter som kan hjälpa dem att ta kontroll över sin hälsa och minska risken för skador. Till exempel kan AI-algoritmer ge arbetare feedback i realtid om deras hållning, påminna dem om att fixa sin form eller ta regelbundna pauser för att sträcka sina muskler. Denna typ av feedback främjar medarbetarnas självmedvetenhet, påminner dem om att upprätthålla hälsosamma arbetsvanor och ger dem möjlighet att ta kontroll över sin hälsa samtidigt som de behåller sin egen produktivitet.

Sammanfattningsvis är användning av AI för att förbättra ergonomin för industriella arbetsstationer ett utmärkt sätt för företag att förbättra arbetstagarnas hälsa, öka produktiviteten och totalt sett effektiviteten i sin verksamhet. Genom att optimera arbetsstationer, minska risken för skador och ge medarbetarna möjlighet att ta kontroll över sin hälsa kan AI hjälpa till att hitta en balans mellan produktivitet och arbetarsäkerhet.

Så, ergonomiska arbetsstationer måste byggas för arbetstagarnas behov - AI gör detta möjligt, och det är fördelaktigt för både arbetstagare och arbetsgivare.

 

Vänta, produktinformation laddas…