Treston Customer story Senseair

Kundberättelse

Senseair drar nytta av fördelarna med Treston NaturLite LED

Senseair, en global leverantör av teknik för luft- och gasmätning, har använt Trestons ergonomiska möbler i sitt ESD-skyddade (elektrostatiskt skyddade) område. Eftersom de har varit mycket nöjda med Trestons tekniska möbler bestämde de sig också för att uppgradera belysningen med Treston NaturLite LED-lampor vid ett antal arbetsstationer. Responsen från de anställda har varit mycket positiv.

Bra belysning är avgörande för noggrant arbete

Senseair customer case photo 1

Bra arbetsplatsbelysning med bländfritt och individuellt justerbart ljus med tillräcklig ljusstyrka gör det mycket lättare att se. Och det är just det som Treston NaturLite LED-lampor förser Senseairs arbetsbord med – bra belysning för det noggranna detaljarbete man utför dagligen.

I Senseairs ESD-skyddade produktionsområde är de anställda som fått pröva dessa lampor nöjda med den nya ljusstarka belysningen. De uppskattar också den lättanvända dimningsfunktionen. När de anställda kan skräddarsy ljusstyrkan efter uppgiften och sina egna behov blir det mindre ansträngande för ögonen och behagligare att arbeta.

 

Belysningsbehoven varierar från person till person

Senseair customer story photo 2
Daniel Norberg, produktionsingenjör på Senseair

”Responsen på de nya lamporna har varit mycket positiv. Alla är nöjda med den nya, ljusstarka och justerbara belysningen. En av våra anställda nämnde till exempel att hon inte längre behövde något förstoringsglas när NaturLite LED 1200 ger så mycket ljus”, berättar Daniel Norberg, produktionsingenjör på Senseair AB.

En av våra anställda nämnde att hon inte längre behövde något förstoringsglas när NaturLite LED 1200 ger så mycket ljus.

Det är viktigt med tillräckligt god belysning, särskilt för dem som är lite äldre eller har någon slags synnedsättning. En viktig faktor för arbetsplatsbelysning i tekniska miljöer, vid sidan av antalet lux, är möjligheten att minimera bländningen och dämpa belysningen.

Kvalitetskontroll kräver kvalitetsbelysning

Senseair customer story photo 4

Senseair lägger stor vikt vid kvalitet, och alla tillverkade enheter genomgår testning innan de förpackas. Det går enklare och snabbare att inspektera produkter med kvalitetsbelysning som ger mer ljus än det absolut nödvändiga. Treston NaturLite LED Plus ger tillräckligt med ljus och också möjlighet att vid behov reglera färgtemperaturen från varmt till kallt vitt.

Senseair har alltid satsat på arbetsplatsbelysning och dagens arbetsbord kan ha tre olika ljuskällor, vilket varken är optimalt eller kostnadseffektivt. Produktionsingenjör Daniel Norberg förklarar att Treston NaturLite LED-lamporna faktiskt kan minska antalet ljuskällor eftersom de kan ersätta flera av de befintliga arbetsbordslamporna. Med Treston NaturLite LED räcker det nämligen med en lampa per arbetsstation. 

Treston NaturLite LED-lamporna kan faktiskt minska antalet ljuskällor
eftersom de kan ersätta flera av de befintliga arbetsbordslamporna

Dessutom blir underhållskostnaderna mycket lägre med underhållsfria LED-lampor som håller i 50 000 timmar, vilket blir cirka 25 år om de används 8 timmar om dagen, 5 dagar i veckan. Investeringen betalar sig alltså snabbt tillbaka i form av minskade underhållskostnader och färre reklamationer tack vare en tillförlitligare inspektionsprocess.

Sensair customer story photo 7
Senseair customer story photo 3

Fokus på ergonomi ger en positiv signal

Treston Customer Case Senseair
Daniel Norberg, produktionsingenjör på Senseair AB och Göran Söderberg, landschef, Treston AB

Uppgraderingen av arbetsstationernas belysning är faktiskt det tredje steget i Senseairs strategi för en mer ergonomisk arbetsmiljö. Först bytte man till elektriska bord med modulära tillbehör som gjorde varje arbetsstation mycket anpassningsbar. Det andra steget var att uppgradera stolarna till Trestons sadelstolar. De visade sig snart vara mycket populära bland de anställda eftersom de ger fler möjligheter att byta ställning under arbetsdagen. Fokuseringen på ergonomi visar de anställda på Senseairs att de är viktiga för företaget, och det leder också till nöjdare kunder.

Att skapa en ergonomisk arbetsplats är en ständig resa som blir mycket lättare tillsammans med en professionell partner. Senseair värdesätter Trestons trevliga och kompetenta personal som hittills har gjort resan både behaglig och lönsam för Senseair. 

 

Om Senseair

Senseair customer story picture 6

Senseair AB, med huvudkontor i Sverige, är ett företag i Asahi Kasei-koncernen som tillhandahåller teknik för luft- och gasmätning. Senseairs affärsidé är att erbjuda lösningar, tjänster och kunnande inom mätområdet för analys av luft och andra gaser. Med över 25 års erfarenhet har Senseair ett gediget kunnande inom icke-dispersiv infrarödteknik. Läs mer om Senseair på www.senseair.com.

Vänta, produktinformation laddas…