Treston blog workstations for large facilities

I större lokaler är skräddarsydda, modulära arbetsstationer ofta den pusselbit som saknas 28.9.2023 |

I dagens större anläggningar är arbetsstationer inte längre fasta tillbehör utan dynamiska verktyg som driver effektivitet. Denna utveckling har förändrat hur operatörer i olika branscher närmar sig sina arbetsplatsbehov. I den här artikeln fördjupar vi oss i världen av större arbetsstationer för anläggningar, vägledda av insikterna från Thierry Peron, Treston Frankrikes försäljningschef.

Upptäck hur mångsidiga arbetsstationer anpassar sig till olika uppgifter, förbättrar ergonomisk komfort och fyller luckorna där fasta lösningar brister, vilket i slutändan förbättrar driftseffektiviteten i större anläggningar.

Utvecklingen av arbetsstationer i olika större anläggningar

Under årens lopp har arbetsplatser i större anläggningar genomgått betydande förändringar. Dagarna med stela, oflexibla arbetsstationer är sedan länge förbi. Idag söker operatörer i olika branscher anpassningsbara arbetsstationslösningar som kan anpassas till deras specifika behov. Dessa lösningar kan omvandla anläggningsgolvet och förbättra den totala effektiviteten.

Thierry Peron, försäljningschef för Treston Frankrike, har en lång historia av att tillhandahålla modulära, anpassningsbara arbetsstationslösningar.

"Det är anmärkningsvärt hur kraven på arbetsstationer i större anläggningar har utvecklats. Tidigare sågs arbetsstationer som fasta möbler, med liten hänsyn till de unika kraven i olika branscher och uppgifter. Men nu bevittnar vi ett skifte mot mycket flexibla och anpassningsbara lösningar",  förklarar Thierry.

Avesco CAT är ett bra exempel på en stor anläggning som letar efter moderna, anpassningsbara arbetsstationslösningar

Avesco CAT är ett bra exempel på en stor anläggning som letar efter moderna, anpassningsbara arbetsstationslösningar


Utmärkt ergonomisk arbetsstation i stora anläggningar

"Ergonomi är avgörande för medarbetarnas komfort och produktivitet i alla anläggningstyper. Modulära arbetsstationer kan justeras för att uppnå optimal höjd och vinkel för olika uppgifter, vilket minskar trötthet och ökar effektiviteten", förklarar Thierry Peron. Han betonar: "Vi befinner oss i en tid där optimering av arbetsflöden och säkerställande av ergonomiska arbetsplatser är av största vikt. Arbetsstationer måste utvecklas för att möta dessa krav effektivt."

Thierry understryker vidare betydelsen av ergonomi och säger: "Ergonomi bör alltid vara högsta prioritet. Det är viktigt att se till att arbetsstationerna inte bara är effektiva utan också bekväma och säkra. Det handlar om att ta hand om arbetskraftens välbefinnande." Han tillägger: "Att upprätthålla en dedikerad arbetskraft har blivit alltmer krävande på dagens mycket konkurrensutsatta arbetsmarknad, vilket understryker förväntningarna hos yngre generationer."

Treston blog workstations for large facilities 2

 

Anpassningsförmåga, modularitet och skalbarhet i olika miljöer

Modularitet och anpassning spelar avgörande roller i strävan efter större effektivitet i olika större anläggningarThierry Peron kan också se värdet i anpassningsbara lösningar: "Kraften i modularitet i arbetsstationsdesign är enorm. Det handlar om att skapa en arbetsplats som anpassar sig till arbetskraftens behov och branschens föränderliga krav."

I takt med att anläggningarna expanderar och utvecklas kan modulära arbetsstationer växa med dem. Ytterligare moduler och tillbehör kan integreras i befintliga arbetsstationer, vilket säkerställer att de förblir synkroniserade med förändrade driftbehov. Med rätt tillvägagångssätt kan anläggningar utnyttja kraften i skräddarsydda och modulära arbetsstationer för att öka effektiviteten och förbli konkurrenskraftiga inom en rad branscher.

 I större anläggningar är skräddarsydda, modulära arbetsstationslösningar ofta den pusselbit som saknas. 

Thierry Peron, försäljningschef för Treston Frankrike

Contec ESD Lean


Anpassa arbetsstationer för dynamiska behov

Nu ska vi titta på ett scenario där en arbetsyta inledningsvis fungerar för paketeringsuppgifter. I den här inställningen organiserar vi noggrant arbetsstationen och optimerar den med dedikerade områden för olika material som kartongrullar, band och skrivare. Denna genomtänkta design säkerställer ett sömlöst arbetsflöde.

Det som verkligen exemplifierar kraften i arbetsstationens modularitet är hur enkelt vi kan överföra samma arbetsyta till en monteringsstation som är sömlöst integrerad i en transportlinje. Genom att helt enkelt byta ut utrustningen och justera arbetsstationskonfigurationen kan vi snabbt anpassa oss till denna nya uppgift.

"Anpassningsförmåga och flexibilitet i arbetsplatsdesign gör det möjligt för företag att effektivt svara på förändrade operativa krav, vilket i slutändan förbättrar produktiviteten och arbetsflödeseffektiviteten." Thierry sammanfattar.

Skapa kompletta arbetsstationslösningar

Effektivitet i större anläggningar handlar inte bara om enskilda arbetsstationer. Det handlar om att skapa en sammanhållen och effektiv arbetsmiljö. För att uppnå detta, överväga följande element:

Modulära arbetsbänkar:
Leta efter en rad arbetsbänkar skräddarsydda för olika applikationer, oavsett om det är monteringslinjer, lagerhanteringsnav eller distributionscenter.

Lagringslösningar:
En organiserad arbetsyta är produktiv. Investera i förvaringslösningar som hyllor, skåp och lådor för att säkerställa att verktyg, produkter och material är lättillgängliga över olika anläggningstyper.

Tillbehör och tillägg:
Förbättra effektiviteten ytterligare med tillbehör och tillägg som belysning, verktygshållare, monitorarmar och kabelhanteringslösningar. Dessa tillägg kan integreras sömlöst i modulära arbetsstationer i både tillverknings- och logistikmiljöer.

Skräddarsydda lösningar:
I den mångsidiga världen av större anläggningar kanske ibland även mycket modulära alternativ och tillbehör inte helt uppfyller specifika driftbehov. Skräddarsydda industriella möbellösningar kan anpassas för att passa de unika kraven i både tillverknings- och logistikcenter, vilket garanterar optimal effektivitet.

Slutsats

I det ständigt föränderliga landskapet med större anläggningar är anpassning och anpassningsförmåga inte bara ett val; Det är en nödvändighet. Genom att göra det kan operatörer i olika branscher navigera i utmaningarna, optimera sina arbetsflöden och ta hand om personalens välbefinnande på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. Den saknade pusselbiten saknas inte längre; Den finns här, redo att revolutionera din anläggnings effektivitet.

Är du ansvarig för industrimöblerna i en större anläggning?

Kontakta oss för konsultation

 

Vänta, produktinformation laddas…