Kundberättelse

Treston Quick Edge arbetsstation möjliggör snabb justerbarhet och mångsidiga arbetsmoment

Timbre Tones är ett finskt företag som tillverkar musikinstrument. Entreprenören Janne Koskela reparerar och bygger akustiska gitarrer, mikrofoner och andra musikinstrumenttillbehör för hand. Janne har tillverkat musikinstrument sedan 2007 och har varit entreprenör på heltid i tre år nu. Timbre Tones produkter säljs över hela världen och produkterna är kända för sin höga kvalitet.
Treston pikasäätöpöytä
Gitarrbyggnad kräver uthållighet och precision

Gitarrbyggnad kräver uthållighet och precision

Det tar tre till sex månader att bygga en gitarr, och arbetet kräver stor precision och många olika arbetsmoment. Materialen som används vid gitarrtillverkning kommer från hela världen, med råvaror levererade till Timbre Tones från både när och fjärran. Toppen av gitarren är oftast gjord av styvt och ljust trä, dvs gran eller cederträ, medan tropisk mahogny och rosenträ används för sidor och rygg. Timbre Tones använder finsk lockig björk vid tillverkning av mikrofoner och gitarrdetaljer. Toppen, sidorna och baksidan av All-Koa-gitarrerna gjorda av Janne är byggda med träet från Koa-trädet som växer på Hawaii. Koa-träd huggs inte ner för gitarrtillverkning, utan snarare är stammarna som används från träd som fällts av vinden eller sådana som har fallit på grund av ålderdom. Dessa unikt vackra och högkvalitativa material kräver en arbetsstation som är värd dem.

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä

Ny arbetsstation hittades på en mässa

Innan köpet av Quick Edge arbetsstation byggdes och reparerades Timbre Tones-gitarrer på ett träbord vars höjd inte kunde justeras. Belysningen på arbetsplatsen var inte optimal och arbetsställningarna kunde vara statiska och oergonomiska. Det nya arbetsbordet hittades i Trestons monter på mässan Northern Industry i Uleåborg. Funktionerna i den patenterade Arbetsstationen Treston Quick Edge, som extremt enkel och snabb justering, bra belysning, kapacitet för att lägga till utrustning och robusthet, fångade Jannes intresse. Det var möjligt att testa bordet på mässan, vilket stärkte köpbeslutet. Detta var den typ av högkvalitativt arbetsbord som matchade kraven på att göra musikinstrument.

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä

" Gitarrtillverkning kräver precision och kontrollerad kraft. Råmaterialet är av hög kvalitet och bör inte förstöras av en tunn arbetsstation. Kraft erhålls genom att sätta arbetsytan lågt, vilket gör det enkelt att arbeta träet kraftigare. Å andra sidan, när arbetet kräver mer precision, kan bordplattan snabbt höjas till en stående position för mycket exakt arbete. Träet bearbetas naturligtvis med vassa verktyg, så arbetssäkerheten är viktig. Quick Edge arbetsstation har en robust ram, så det finns inget vinglande. Samtidigt kan de verktyg som behövs för trähantering också förvaras på arbetsstationens hyllor utan några bekymmer. Arbetsställningen ändras ofta, så extremt enkel justering är viktig. Justering sparar också tid." - Janne Koskela -


Stabil arbetsbordsstruktur ger förtroende för att göra arbetet  


Estetik och gitarrens utseende är mycket viktigt vid gitarrtillverkning. Treston Quick Edge arbetsstation har tilltalande, funktionell estetik.

" När allt kommer omkring är bordets estetik huvudsakligen funktionell. Det som gör bordet estetiskt är hur fint det rymmer alla verktyg. På grund av den höga kapaciteten för att lägga till utrustning har verktyg och material sina egna platser på arbetsbordet. Ergonomin betonas också när en lämplig arbetshöjd med tillräcklig belysning kan uppnås för olika arbetsmoment. Treston Quick Edge arbetsstation är idealisk för olika arbetssteg tack vare sin enkla justerbarhet och robusta struktur."

Treston Quick Edge pikasäätöpöytä
Estetik och gitarrens utseende är mycket viktigt vid gitarrtillverkning. Treston Quick Edge arbetsstation har tilltalande, funktionell estetik.

Link: https://www.timbretones.com/

Vänta, produktinformation laddas…