SNCF / Treston Kundengeschichte

Kundberättelse

SNCF valde Treston på grund av den höga kvaliteten, ergonomin och moduluppbyggnaden som möjliggör framtida anpassningar

”TRESTONS arbetsbord är av högsta kvalitet. Ergonomin och anpassningsmöjligheterna är något som våra tekniker verkligen uppskattar”, säger David Lacour, chef för Proximité Tachymétrie, SNCF Mobilités – Region Grand Est.
SNCF Treston customer story - train reparation

SNCF-koncernen är ett statligt bolag som inom sex affärsområden erbjuder ett komplett utbud av transportlösningar, exempelvis järnvägsnät. SNCF:s vision och affärsidé är att tillhandahålla smidiga transporttjänster som också bidrar till en grönare planet.

Ett viktigt tema som SNCF verkar för internt är välbefinnande i arbetet. Detta återspeglas till exempel i den vikt som företaget lägger vid arbetsplatsernas ergonomi.

Treston har under lång tid levererat ergonomiska arbetsplatslösningar till olika SNCF-anläggningar.

En av dessa ligger i den vackra regionen Champagne Ardenne, i Épernay. Här specialiserar man sig på underhåll av fordonsutrustning som takometrar för mätning och registrering av tåghastighet.

SNCF/Treston customer story - standing work
Alla arbetsstationer är elektriskt höj- och sänkbara så att man kan arbeta sittande eller stående.

”För oss är det mycket viktigt att våra anställda som tillbringar 8 timmar om dagen på sin arbetsplats är nöjda med sin arbetsmiljö. De ska kunna lita på att den är personligt anpassad för dem och att den är ergonomisk, funktionell och säker”, säger Lacour, som ansvarar för nio tekniker som utför krävande reparationsarbete på daglig basis. "När människor är nöjda med sina arbetsplatser och miljön har utformats för att minimera onödiga rörelser och förbättra arbetsställningarna, utförs arbetet naturligtvis mer effektivt”, tillägger Lacour.

Uppgraderingen av SNCF-verkstaden i Épernay berodde på att man ville ersätta de gamla möblerna som var slitna och inte särskilt ergonomiska. Det gick till exempel inte att justera arbetsbordens höjd elektriskt efter individuella behov. Några i teamet hade också börjat få för branschen typiska fysiska problem, som ont i ryggen. Det var därför extra viktigt att få arbetsstationer med möjlighet att justera arbetsställningarna för både sittande och stående. 

Sökandet efter lämpliga arbetsstationer inleddes via internet och genom att använda TRESTONS fritt tillgängliga 3D-konfigurator för att utforma och testa olika nya arbetsstationer i 3D. Detta låg sedan också till grund för diskussionerna med TRESTONS specialister.

Efter samtalet ordnades ett möte där produktsortimentet presenterades och där man kunde diskutera med teknikerna och ge de olika arbetsstationerna en optimal individuell utformning.

SNCF David Lacour

Nu har alla de nio arbetsplatserna förnyats med motoriserade Treston Concept-arbetsbord. Varje arbetsstation är byggd på en gemensam standard men är samtidigt unik. Stationerna är utrustade med tillbehör som vinklingsbara hyllor, armmonterade sidohyllor, dokumenthållare, fotstöd och perforerade plåtar med konsoler för optimal förvaring och organisation av verktygen. 

Varje arbetsstation är byggd på en gemensam standard men är samtidigt unik

Arbetsstationerna är också försedda med ändamålsenliga hurtsar på hjul och NaturLite LED-lampor som underlättar precisionsarbetet. Det gör verkstaden mer ergonomisk, funktionell och mer i linje med företagets ambitioner.

SNCF reparation station with Treston Concept workstation based solution
SNCF/Treston customer story - workshop workplace

Efter att nu ha använt arbetsstationerna i några veckor eller månader konstaterar Lacour:
”TRESTONS arbetsbord är av högsta kvalitet. Ergonomin och anpassningsmöjligheterna är något som våra tekniker verkligen uppskattar”, säger David Lacour, chef för Proximité Tachymétrie, SNCF Mobilités – Region Grand Est. 

SNCF repair centre
Vänta, produktinformation laddas…