ESD-Arbeitsplatz bei Kraus Hardware

Kundberättelse

Kraus Hardware utökade sitt laboratorieområde med ESD-skyddade ergonomiska arbetsmöbler från Treston

Kraus Hardware GmbH, med huvudkontor i Großostheim, Tyskland, är ett EMS-företag med egna produkter och en företagshistoria som sträcker sig över 30 år. Kraus Hardware utvecklar, tillverkar, testar och omarbetar elektroniska enheter. Som tillverkare av precisionsteknik är kvalitet högsta prioritet. Kvalitetsledningen är därför certifierad enligt ISO 9001:2015 för alla arbetsmoment - från utvecklingsarbete till produktion och försäljning. Alla felkällor kan spåras med största tillförlitlighet.

Perfektion är a och o

Treston provides workstations to Kraus Hardware - customer story

Kraus Hardware's kunder inkluderar stora företag som inom fordonsindustrin, flygplanskonstruktionen och medicinteknik samt mindre företag, från ingenjörsföretag till forskningsinstitut.

Stränga krav är ett måste och en självklarhet, eftersom man ofta arbetar med sofistikerade elektroniska enheter och system som utgör den yttersta garanten för viktiga funktioner i kundernas produkter. Perfektion är därför a och o under utveckling, produktion och slutlig funktionstestning.

Proaktiva investeringar i framtiden

Kraus Hardware växer - inom den egna företagsbyggnaden. Produktionen begränsas inte längre till bottenvåningen utan har nu utökats till att omfatta en yta på 150 kvadratmeter på första våningen en trappa upp. 

“Vi sprack bokstavligen i sömmarna,” påpekar den aktiva delägaren Andreas Kraus när han beskriver läget på företagets produktionsavdelning.

Förra året inrättades också ett laboratorium på första våningen av företagsbyggnaden. De befintliga arbetsstationerna som alla fanns på samma våningsplan, behövde kompletteras med kompakta och ergonomiska tillbehör och på lite längre sikt bytas ut.

Treston provides workstations to Kraus Hardware - customer story

ESD-vagnar till det nya laboratoriet

Man tog pulsen på flera olika leverantörer av ESD-utrustning för att se vad de kunde erbjuda när det gäller funktionalitet, expansionsmöjligheter och valuta för pengarna.

Treston är en välkänd leverantör av ESD-skyddade laboratoriemöbler sedan många år. Kraus Hardware har använt Trestons vagnar och varit mycket nöjda så var det inte någon svårt beslut att välja Treston igen. Förutom Concept arbetsbord köpte man även nya Concept-vagnar av ESD-modell till laboratoriet. 

Syftet med den här utvärderingen är också att den ska ligga till grund för att förse andra områden med lämplig utrustning längre fram, Under tiden använder Kraus Hardware utrymmet för utbildning, kabelmontering, kobotapplikationer och tillverkning.

Treston provides workstations to Kraus Hardware - customer story

“De främsta fördelarna med att köpa nya laboratoriemöbler är platsbesparingar och bättre ergonomi”, säger Andreas Kraus, aktiv delägare, Kraus Hardware GmbH.

Treston provides workstations to Kraus Hardware - customer story
Vänta, produktinformation laddas…