treston blog header Exhibition Insights of Spring 2023

Packar upp de senaste insikterna från interna logistikmässorna våren 2023 13.6.2023 |

Är du nyfiken på hur framtiden för intern logistik ser ut? Det är vi också! Därför visade vi upp på de senaste interna logistikmässorna våren 2023 och fick några utmärkta insikter som vi inte kan vänta med att dela med dig. Vi lämnade utställningarna och kände oss inspirerade och motiverade att fortsätta utveckla mer ergonomiska och effektiva interna logistikarbetsplatser långt in i framtiden. I den här artikeln har vi samlat våra insikter om interna logistikarbetsstationer.

SITL-utställning i Paris 2023. (Den här videon är på franska).

Utforska framtidens logistik: Banbrytande teknik visas upp

På utställningarna såg vi ett brett utbud av futuristisk teknik utformad för att effektivisera hela logistikprocessen. Från automatiserade lager som drivs av AI till autonoma leveransfordon, allt utformas för att fungera sömlöst tillsammans för att säkerställa en smidig och effektiv rörlighet för varor.

Vi var imponerade av de möjligheter som dessa framsteg kan erbjuda och kan inte vänta med att se hur deras implementering kommer att växa under de närmaste åren.

Värdet av manuellt arbete i automatiseringens tidsålder

Som nämnts har införandet av automatisering fått enorm uppmärksamhet i utställningarna som hölls i våras. Cobotarna och transportörerna som presenterades i dessa utställningar var imponerande och visade de senaste tekniska framstegen.

Joel Stillson, regional försäljningschef i USA, har insett vikten av manuellt arbete i teknikens tidsålder:

  • "Det är viktigt att notera att manuellt arbete fortfarande har sin relevans i branschen. Trots att de inte är lika glamorösa som den nya och glänsande tekniken investerar företag fortfarande i att förbättra den manuella aspekten av det aktuella arbetet. Företag förlitar sig på vår holistiska expertis för att skapa ergonomiska, smidiga arbetsstationer som stöder arbetsflödet."

 

I våras visade vi möjligheten att ansluta den höj- och sänkbara arbetsbänken och transportbandet med hjälp av ramper. SITL 2023.

Vikten av att utforma integrerade arbetsstationer i den interna logistiksektorn

När det gäller att designa arbetsbänkar i den interna logistiksektorn är det viktigt att känna till hela processen. Manuella arbetsstationer måste utformas på ett sätt som möjliggör integration med automatiserade system. Under utställningarna där vi deltog märkte vi vikten av att integrera manuella arbetsstationer med automatiserade linjer.

I varje utställning var vi glada att se att besökarna var imponerade av möjligheten att fästa arbetsbänkar på transportband, till exempel genom användning av ramper. Detta belyser behovet av väldesignade arbetsstationer som kan hålla jämna steg med kraven från moderna, automatiserade logistiksystem.

 

Visualisering av ergonomin hos Trestons arbetsbänkar med Scalefits Industrial Athlete-verktyg. Logimat 2023.

Ergonomiska förbättringar på arbetsplatsen: en växande trend bland arbetsgivare och arbetstagare

 Joel Stillson har bland annat märkt vikten av att ständigt öka behovet av ergonomiska arbetsplatser inom den interna logistiksektorn:

  • "Under mässorna märkte vi att trenden att förbättra ergonomin fortfarande växer. Många enskilda anställda uttryckte att deras nuvarande packningsstationer och arbetsstationer är för standardiserade och saknar nödvändiga individuella justeringar som höjd eller nåbarhet.

I den interna logistiksektorn är det typiskt att använda samma arbetsbänk för flera anställda, vilket ofta försummar varje individs ergonomiska behov. Stillson betonar att konkurrensen bland arbetskraften är direkt korrelerad med de arbetsvillkor som tillhandahålls:

  • "Arbetsgivare inser nu att ergonomiska förbättringar inte bara gynnar deras anställdas hälsa utan också minskar personalomsättningen. Många företag har observerat att anställda kommer att byta jobb om deras nuvarande arbetsgivare inte erbjuder ett jobb som stöder hälsosamma arbetsmetoder.
Treston lifting platform promat 2023
Figur 4 Trestons lyftplattform fick världspremiär i vårens utställningar.

Modulära arbetsbänkar: Förbättra produktiviteten och anpassningsförmågan i föränderliga arbetsytor

I takt med att arbetsplatser fortsätter att utvecklas finns det en allt tydligare efterfrågan på arbetsbänkar som erbjuder modularitet och flexibilitet för att stödja arbetsflödet. Genom att optimera arbetsbänken för specifika uppgifter kan produktiviteten förbättras avsevärt.

För att kontinuerligt förbättra arbetsflödet i processer måste arbetsbänkar dock kunna modifieras i större utsträckning än att bara lägga till några standardiserade komponenter. Detta behov av anpassningsförmåga är nyckeln till att ligga steget före de ständigt föränderliga kraven på moderna arbetsplatser.

På Treston är vi redo att erbjuda, förutom de modulära arbetsbänkarna med ett stort antal tillbehör, många olika typer av skräddarsydda lösningar.

Läs mer om lyftplattformar och andra kundanpassade lösningar för egen logistik.

Treston staff at promat 2023
Trestons personal på Promat 2023.


Såg du oss på dessa utställningar våren 2023?

  • Elektronikmässan, Göteborg.
  • Promat, Chicago.
  • SITL Transport och logistik Innovation Week, Paris.
  • Logimat, Stuttgart.

 

Vänta, produktinformation laddas…