treston blog header produktiver packtisch

Förbättra din packningsprocess med ett ergonomiskt packbord 24.1.2023 |

Rätt packningsanläggningar möjliggör välorganiserade processer och arbetsglädje och bidrar till förbättring av ledtiden. Tack vare väldesignade packbänkar och smidiga processer blir det färre misstag, mindre slöseri, bra motivation, mindre frånvaro och slutligen en bättre produktkvalitet och en bättre kundupplevelse. I den här artikeln förklarar vi varför ett korrekt packbord är värt investeringen.

Vi har också inkluderat de mest populära förkonfigurerade modellerna för att stödja början av processen.
Treston Concept Packtisch mit Flex Stehhilfe
Väldesignad packarbetsbänk stöder välbefinnande och lönsamhet.

 

En produktiv packbänk är en motiverad investering

Om ett logistiknav skickar ut 1000 paket i veckan kan en förkortning av ledtiden med endast 30 sekunder per paket spara 8 timmar i arbetstid per vecka. Ledtid är en viktig KPI för packningsstationer.

I större logistiknav ökar automatiserad lager- och fyllningsteknik men handpackningsstationer kommer att fortsätta att vara en viktig del av hela processen. Förutom utgående paket ökar också returerna, liksom kostnaden för att behandla dem.

På en Lean-packningsstation slösas ingen tid på att söka efter föremål, processen går smidigt och förutsägbart utan avbrott och stationen möjliggör kontinuerlig förbättring vilket resulterar i bättre effektivitet, mindre avfall och skador, besparingar i material, tid och rum och förbättrad kundnöjdhet.
 

Kolla in packningens arbetsbänkar 

 

Börja med de mest populära förkonfigurationerna

Treston Concept packing bench configuration

 

Treston Concept Packbord

Starta den här designen

 

 

 

 

 

Treston ted packing bench configuration

 

 

Treston TED Packbord

Starta den här designen

 

 

 

 

 

Treston TP packing bench configuration

 

Treston TPH Packbord

Starta den här designen 

 

 

 

 

 

Öka motivationen, välbefinnandet och produktiviteten med ergonomi

Korrekt ergonomi vid packarbetsborden förbättrar medarbetarnas hälsa och välbefinnande samt arbetssäkerheten, minskar sjukfrånvaron vilket resulterar i kostnadsbesparingar och ökar produktiviteten. Det kan vara en avgörande faktor när man konkurrerar om kvalificerade och motiverade arbetare, vilket återigen ökar effektiviteten.

Men den kanske viktigaste anledningen till att investera i en packningsstation är människorna. Manuell packning och uppackning behöver motiverade människor att göra ett bra jobb. För att säkerställa att det finns tillräckligt med skickliga medarbetare för att hantera detta manuella arbete så flytande och felfritt som möjligt är det viktigt att vara uppmärksam på ergonomi och din personals välbefinnande.

Medarbetare som är nöjda med sitt arbete har tio gånger mindre sjukfrånvaro jämfört med sina missnöjda kollegor. En nöjd anställd är också i genomsnitt 12% mer produktiv, medan en missnöjd anställd är 10% mer ineffektiv än en genomsnittlig anställd

Height-adjustable packing table TED
Korrekt ergonomi vid packarbetsborden förbättrar medarbetarnas hälsa och välbefinnande

Välj en anpassningsbar packbänk

Du bör välja en packningsstation som är mycket justerbar och anpassningsbar, lätt att anpassa till användarens behov och prioriteringar. Den bör utformas med en användare i åtanke, med hänsyn till arbetarnas behov och fysiologi, till exempel avstånd till föremål, höjdjustering och tillbehör som kan nås.

  • Jag har sett billiga vingliga bord med skarpa hörn, som river händerna på användaren. Ofta kan de inte justeras på något sätt. Numera, särskilt med en åldrande arbetskraft, ökar packningslösningar med dålig ergonomi muskuloskeletala sjukdomsrelaterade frånvaro och demotiverar personal, vilket kan leda till ökad sjukfrånvaro. Detta kan vara 100 gånger dyrare för företaget än att investera i en ordentlig packstation.  Thierry Peron, Treston

Läs mer E-bok: Så skapar du en produktiv packstation

Upptäck en ny typ av arbetsbänk för packning - Treston Quick Edge

Treston Quick Edge Arbetsstation har en ny, innovativ mekanism för extremt snabb höjdjustering. Denna arbetsstation är till exempel utformad för pack- och logistikcenter, där bordets höjdjustering görs efter kartongernas olika storlek.


Treston Quick Edge Arbetsstation anpassar sig för användare med olika ståhöjd och ökar både prestanda och ergonomi
Vänta, produktinformation laddas…