Treston blog post header ESD powder coating in esd workstations

Förståelse för ESD-pulverlackering på ESD-arbetsstationer 12.1.2024 |

I den här bloggartikeln kommer vi att utbilda dig om ESD-pulverlackering och dess roll för att skydda elektroniska komponenter på ESD-arbetsstationer.

Alla Treston ESD-kompatibla arbetsstationer är ljusgrå (RAL 7035) till färgen och har en halvledande färgfilm.

Vad är ESD-pulverlackering?

ESD-pulverlackering, är en specialiserad ytbehandling som appliceras på ytor för att ge skydd mot elektrostatisk urladdning. Denna ytbeläggning är formulerad med ledande eller avledande material, såsom kimrök eller kolfibrer, för att skapa en väg för kontrollerad rörelse av elektriska laddningar.

ESD-lackering används ofta i industriella miljöer, särskilt på arbetsstationer och utrustning, för att förhindra uppbyggnad av statisk elektricitet som potentiellt kan skada känsliga elektroniska komponenter.

Den viktigaste egenskapen hos ESD-pulverlackering är dess förmåga att underlätta kontrollerad avledning av elektriska laddningar. När en statisk laddning finns på den lackade ytan ger de ledande eller avledande materialen i beläggningen en väg för laddningen att flöda säkert till marken. Detta förhindrar ackumulering av höga spänningar som potentiellt kan skada närliggande elektroniska komponenter.

ESD-pulverlackering är en specialiserad efterbehandlingsprocess som appliceras på ytor som kräver skydd mot ESD. Det innebär att man applicerar ett lager av ledande eller avledande pulver på ett substrat, såsom metall, med hjälp av en kombination av elektrostatisk attraktion och värmehärdning. Det primära målet med denna beläggning är att skapa en kontrollerad väg för avledning av elektriska laddningar, vilket säkerställer att eventuell uppbyggd statisk elektricitet inte skadar närliggande känslig komponent.

Trestons ESD-arbetsstationer har en halvledande färgfilm

Alla Treston ESD-kompatibla arbetsstationer är ljusgrå (RAL 7035) till färgen och har en halvledande färgfilm. Beläggningen är baserad på epoxi- och polyesterharts och den är utvecklad speciellt för de ESD-skyddade områdena (EPA).

Den halvledande färgfilmen har utmärkta mekaniska egenskaper, dvs. nötnings- och slagtålighet och elasticitet. Den repar inte lätt och den tål påverkan av kemikalier, fetter och lösningsmedel.

Fördelarna med att använda ESD-pulverlackerade arbetsbord

ESD-lackade arbetsbänkar i stål erbjuder flera fördelar jämfört med ESD-mattor eller laminat på icke-ESD-bänkar. Här är några av fördelarna:

 • ESD-skydd
  ESD-pulverlackerade arbetsbord är utformade för att ge ett komplett ESD-skydd över hela arbetsstationen. ESD-pulverlackeringen skapar en kontrollerad väg för statisk laddningsavledning. Detta gäller alla delar av arbetsstationen, från bänkstomme till hyllor och upphängningsskenor.
 • Hållbarhet och användarvänlighet Jämfört med de speciella ESD-mattorna eller ESD-laminatskivorna på vanliga arbetsbänkar förblir ESD-pulverlackeringen effektiv över tid, utan att behöva bytas ut ofta.

  ESD-pulverlackerade arbetsbänkar ger kontinuerligt skydd utan behov av ytterligare ESD-mattor eller frekvent omplacering. Detta minimerar störningar i arbetsflödet, vilket säkerställer en smidigare och mer produktiv driftsprocess.

  Dessutom är ESD-pulverlackerade ESD-arbetsbord byggda med ESD-skydd i åtanke. De erbjuder en sömlös integration av ESD-egenskaper, ergonomisk design och strukturell hållbarhet, vilket tillgodoser de unika behoven i moderna arbetsmiljöer.
 • Gemensam jordningspunkt
  Med ESD-pulverlackerade bänkar och tillbehör är jordning av ramen allt som behövs, vilket eliminerar behovet av att jorda arbetsstationstillbehör, såsom hyllor eller upphängningsskenor.

Alla Treston-produkter finns i ESD-versioner

Alla våra industriella arbetsstationer finns i ESD-säkra versioner. Förutom arbetsbänkar levererar vi även industriella, ESD-säkra vagnar, hyllor, skåp, stolar  lampor och tillbehör.

Visste du att? Ergonomiska Concept arbetsbord, kräver ingen kabeldragning.

Trestons  ESD Conceptbord erbjuder en unik fördel för ESD-skydd. När den placeras på ett ESD-golv kräver den inga ytterligare jordledningar. Hela strukturen, inklusive ESD-bordsskivan, ramen, benen och justerbara glidskenor, är ledande. Detta skapar en kontinuerlig ledande "kedja" till golvet.

Till exempel, i den ergonomiska Concept-arbetsbänksmotorn, säkerställer ledande plastskenor inuti benet elektrisk anslutning mellan den övre och nedre delen av benet. Denna design ser till att bordet och ESD-golvet har samma elektriska potential, så separata ledningar behövs inte.

Designa din egen ESD-arbetsbänk

Prova Treston 3D-konfigurator.

 

Börja med den här designen

Eller börja från början

 

Vänta, produktinformation laddas…