Treston-biox-kari_nokka

"The Apprentice" påskyndade historien om Treston BiOX 11.5.2022 | Kari Nokka

Treton Kari Nokka

Kari Nokka

Produktgruppschef
Våren 2021 satt Trestons produktgruppschef, Kari Nokka, i sin egen soffa utan en aning om att han inom den närmaste timmen skulle få en idé som skulle revolutionera Trestons plastproduktion. "The Apprentice" var hans valda program. I kvällens avsnitt fick konkurrenterna i uppdrag att skapa en reklamvideo för MySodas nya tillverkare av mousserande vatten. Dessa produkter tillverkades av miljövänliga råvaror.

Kari började överväga möjligheten att använda konceptet för Trestons egna produkter. Och precis så hade resan mot en koldioxidneutral arbetsplats börjat.
Treston BiOX
Treston BiOX ser ut som plast, fungerar som plast, men är tillverkad av träbaserat material.


Den första produkten baserad enbart på miljön

Kari, som alltid varit mån om miljöaspekter, var mycket nöjd med det nya koldioxidneutrala materialet. – Säljteamet hade redan skickat en signal till mig om att kunderna hela tiden blir mer miljömedvetna, och vi hade fått förfrågningar om hållbara materialalternativ. Grunden för produktutvecklingen var att erbjuda ett alternativ till fossilbaserade produkter i framtiden, säger Kari.

Och detta är bara det första steget mot en helt koldioxidneutral arbetsstation

Därför skapades Treston BiOX för kunder som värdesätter miljön. Produktfamiljen erbjuder ett enkelt sätt att positivt påverka vår planets välbefinnande. Materialet är koldioxidneutralt och förbrukar inte icke-förnybara resurser. – Och det här är bara första steget mot en helt koldioxidneutral arbetsplats, tillägger Kari.

En lysande idé fick en snabb start

Kari Nokka in Turku at the first photoshoot for Treston BiOX products
Kari Nokka i Åbo vid första fotograferingen för Treston BiOX-produkter
Easter grasses were planted in Treston BiOX bins according to the theme.
Påskgräs planterades i Treston BiOX-lådor enligt temat.

I augusti-september samma år startade projektet officiellt och de första produktförsöken lanserades omedelbart. Projektgruppen var sammansatt. Proffs från många olika verksamheter, såsom produktion, kvalitetsledning, förvärv, försäljning, produktutveckling, testning och marknadsföring, ingick i projektet. – Jag betonar vikten av ett bra lag. En av våra värderingar på Treston är framgång genom lagarbete, och i det här projektet omsatte vi verkligen det i handling, betonar Kari.

Jag betonar vikten av ett bra team.

En produktlansering som vi verkligen kan vara stolta över

Slutprodukten har testats i stor utsträckning, och våra tester visar att kvaliteten och hållbarheten hos Treston BiOX-lådorna liknar klassisk plast. Vi är stolta över att kunna säga att produkterna är lämpliga för industriellt bruk. – Ja, det är klart att vi kan vara stolta. Inget liknande har någonsin gjorts i branschen tidigare, säger Kari upphetsat.

Det är klart att vi kan vara stolta. Inget liknande har någonsin gjorts i branschen tidigare

Projektet, som har framskridits i snabb takt, har nu slutförts och i maj 2022 är Treston stolta över att lansera en första i branschen, träbaserad lagerlåda. – Det har absolut varit ett snabbt schema, men vi har jobbat effektivt. Jag lärde mig att säga nej till vissa saker och jag förbättrade mina färdigheter i att prioritera uppgifter, säger Kari om resan.

– Den interna signalen har visat att vi ser de framtida fördelarna med ett förnybart, koldioxidneutralt material på grund av den globala situationen. Det finns en efterfrågan på denna typ av produkt. Vi har många kunder för vilka miljöfrågorna är mycket viktiga. Vi tror att våra distributörers dörrar är öppna för den här typen av produkter, fortsätter Kari.

Treston BiOX Story Kari Nokka 2
Kari Nokka presenterar Treston BiOX-produkterna


Två intressanta partners

Treston tillverkar hållbara och högkvalitativa produkter för industriellt bruk. Egenskaperna hos det träbaserade materialet uppfyllde kraven och valdes för slutprodukten. Under hösten började projektgruppen under ledning av Kari ta reda på vilka aktörer som finns på marknaden. Ett stort, Finlandsbaserat skogsindustriföretag, UPM, och likaså ett Finlandsbaserat teknikstartföretag, Woodly, valdes som huvudpartners.

Det har varit många inspirerande människor involverade i det här projektet och vi har lärt oss mycket av varandra.

- Samarbetet med UPM och Woodly har gått mycket bra. Projektet har varit effektivt, och även om alla har sin egen dagliga agenda har vi kunnat arbeta smidigt. Det har varit många inspirerande människor involverade i det här projektet och vi har lärt oss mycket av varandra, säger Kari.

Läs pressmeddelandet om lanseringen av Treston BiOX

Treston.UPM-Woodly

 

 

Vänta, produktinformation laddas…