Titelbild Reinigungsanweisung

Trestons produkter är lätta att rengöra

17.4.2020
När Covid-19-pandemin sprider sig över hela världen och arbetsplatser gör sitt bästa för att skydda sina anställda från viruset, vill vi dela med dig rengöringsinstruktionerna för Trestons industrimöbler. Vi har också inkluderat några enkla tips på sätt att hålla god hygien vid din arbetsstation för att förhindra att Covid-19 sprids på din arbetsplats.

Överförs Covid-19 viruset från ytor?

Flera officiella organ har rapporterat att Covid-19-viruset överförs främst genom andningsdroppar och i kontakt när en person hostar eller nyser. Kontaminerade ytor har inte någon betydelse för virusets spridning enligt aktuell information. Strukturen hos coronaviruset är sådan att det inte förblir smittsamt på ytor under lång tid. Och även om coronaviruset finns på ytor, betyder det inte att viruset överförs effektivt via ytor.
 (källa: Finnish Institute of Occupational Health, https://www.ttl.fi/en/fioh-coronavirus-instructions/)

Eftersom Covid-19-pandemin är ganska ny och vi ännu inte vet allt om viruset, rekommenderar vi ofta och regelbunden rengöring av arbetsstationer. 

Allmänna instruktioner för rengöring av Treston arbetsbord under Covid-19 pandemin

Bra handhygien är grunden för alla. Genom att upprätthålla god handhygien kan du minska risken för infektion. Titta här för handtvättinstruktioner från World Health Organization.

Trestons produkter är lätta att rengöra. Följ allmänna rengöringsinstruktioner, det är, börja rengöra från de renare områdena, och arbeta dig mot smutsigare områden. Alla ytor som ofta vidrörs bör rengöras noggrant och ofta. För Trestons industrimöbler, har vi identifierat följande delar som viktigast att rengöra:

What parts to clean in Treston workstations

1. Arbetsbord-, vagnar- och hurtsar- toppskivan

2. Handtag

3. Tryckknappar (t.ex. lampor, elektriska höjdjusteringar)

4. Baksidan av stolsryggen (den icke klädda sidan av ryggstödet)

5. Alla apparater (t.ex. tangentbord, mätinstrument) på arbetsstationen som används ofta

6. Handvevar, armstöd och verktyg på arbetsstationen

Se här de allmänna rengöringsinstruktionerna för Trestons industrimöbler. Härifrån hittar du en 10-punkts checklista att tänka på när du rengör din Treston arbetsstation och en lista med rengöringsmedel och desinfektionsmedel som vi rekommenderar för rengöringen.

Vad mer att tänka på?

Cleaning a Treston workbench

Om möjligt, utrusta varje arbetsstation med handrengöringsbehållare. Se till att dessa behållare fylls på regelbundet.

Alla sop och avfallsbehållare på arbetsstationen är bra att utrusta med avfallspåsar som är lätta att stänga, avlägsna och läckage-säkra. Låt inte påsarna bli för fulla utan de ska vara lätta att återförsluta och tömmas dagligen.
 

 

Kom ihåg att rengöra den använda rengöringsutrustningen noggrant. Torka av handtagen på rengöringsvagnen och rengöringsbehållarnas ytor med desinfektionsmedel. Återanvändbara rengöringskläder ska tvättas i minst 60 grader eller desinficeras. Om du använder permanenta handskar så ska de tvättas och torkas noggrant. Engångshandskar slängs i blandat avfall. Kom ihåg att tvätta händerna noggrant med tvål och vatten (källa: Finnish Institute of Occupational Health, https://www.ttl.fi/en/fioh-coronavirus-instructions/)

Vänta, produktinformation laddas…