Treston IAC acquisition September 2023

Ett nytt kapitel börjar: Treston förvärvar IAC Industries och förenar två ledande tillverkare av tekniska arbetsstationer i USA

3.10.2023
Vi är glada att kunna meddela att Treston har nått en överenskommelse om att förvärva affärstillgångarna i IAC Industries, en känd tillverkare av tekniska möbler med huvudkontor i Goodyear, Arizona, USA, från och med den 30 September 2023.  

Detta strategiska förvärv understryker Trestons orubbliga engagemang för att främja tillväxt och utöka vår närvaro på de nordamerikanska marknaderna.

Med detta förvärv kommer våra amerikanska kunder att dra nytta av en utökad portfölj av produkter och tjänster, förbättrad lokal support och den smidighet och effektivitet som följer med lokal tillverkningskapacitet.

Donald Murphy, VD för IAC Industries, kommer att fortsätta som General Manager för det nyetablerade Treston IAC, och Arto Utriainen, CFO för Treston, kommer att flytta till Arizona för att övervaka den sömlösa integrationen under övergångsperioden.

Treston och IAC, även om de är födda på olika kontinenter, har många saker gemensamt. Båda har ett långt arv av över 50 års tillverkning av högkvalitativa industriella och tekniska möbler och levererar överlägsen support.

Vi ser fram emot att skapa en framtid där våra kombinerade ansträngningar driver exceptionell framgång för våra kunder och är verkligen glada över vad vi kan åstadkomma tillsammans.

Vi vill försäkra alla våra kunder, representanter och distributörer om att det under övergångsperioden kommer att bli minimala störningar. De befintliga varumärkena och operativa strukturerna kommer att förbli intakta, och vårt primära mål är att upprätthålla den höga servicenivå som du har kommit att förvänta dig av oss.

[Foto, från vänster: Trestons VD Esa Siljander, IAC Industries President Donald Murphy och Trestons CFO Arto Utriainen i Goodyear, Arizona efter undertecknandet av affären.]

Vänta, produktinformation laddas…