Workstation lighting

Belysning

Förbättra kvaliteten på arbetet
Treston NaturLite LED lights provide high quality workstation lighting.

Treston NaturLite LED

4 modeller för olika belysningsbehov. Dimbar, stark belysning för arbetsstationer. Också med justerbar färgtemperatur.
Justerbar kvalitetsbelysning är viktig för arbetets kvalitet och de anställdas trivsel. Rätt mängd ljus vid rätt tillfälle i industrimiljöer ökar produktiviteten och gör att färre fel begås. I Trestons produktfamilj finns effektiva, mångsidiga och individuellt justerbara belysningslösningar.

Belysningens betydelse

Belysningens betydelse för produktiviteten är allmänt känd. Individuellt justerbar arbetsplatsbelysning ökar också de anställdas välmående och arbetstillfredsställelse. Det har i sin tur en positiv effekt på kvaliteten och minskar dessutom störningarna i de industriella processerna.

Nya möjligheter med smart belysning

Modern belysning är smartare än tidigare. Det finns nu nya möjligheter att justera färgton, riktning och ljusmängd. Treston erbjuder avancerade lösningar med personligt anpassad och effektiv belysning. Förutom att vara energieffektiv och miljövänlig ger LED-tekniken också kostnadsbesparingar eftersom den är underhållsfri. 

Produktfamiljen Treston NaturLite LED innehåller fyra olika modeller som alla är dimbara och har LED-lampor som ljuskälla. Modellen Plus 1200 har även justerbar färgtemperatur. 

Mångsidig och justerbar belysning motiverar 

Förutom själva ljusintensiteten spelar också ljusets färg en roll på arbetsplatsen. Studier pekar på att riktning, färgtemperatur och ljusintensitet påverkar humöret. Förutom att påverka sömn-vakenhetsrytmen har ögats receptorer som uppfattar ljus och färgtemperatur också en koppling till mental vakenhet.

I industrimiljöer krävs det både arbetslampor och allmänbelysning

Industrimiljöernas arbetsplatser kräver både tillräcklig allmänbelysning och en justerbar arbetsbelysning som kan riktas på rätt sätt. Arbetsplatsbelysning är en energieffektiv lösning eftersom man kan ha ljusstark belysning just där man arbetar och mindre stark belysning runt omkring. Det bästa alternativet är att investera i ljusstarka, individuellt justerbara och dimbara arbetslampor. 

Tillräckligt effektiva och korrekt riktade arbetslampor säkerställer tillräcklig belysning och kontrast, oavsett den anställdes personliga preferenser och behov, eller den grad av noggrannhet som uppgiften kräver. Men för att få en behaglig belysning måste det även finnas ljuskällor i bakgrunden och på hyllorna.

Utformning av belysningsarmaturer för arbetsplatser

När vi utformar arbetsplatser och deras belysning följer vi riktlinjerna i EN 12464-1-standarden för inomhusbelysning på arbetsplatsen. Riktlinjerna gäller i huvudsak själva arbetsplatsen och dess omgivning. Arbete som kräver förmåga att särskilja detaljer kräver vanligen justerbara arbetslampor. Granskning av lådliknande föremål kräver minst två belysningsarmaturer för att undvika skuggor. Platta ytor kan man däremot belysa effektivt med en långsträckt belysningsarmatur över arbetsytan, men eventuellt reflekterat ljus måste då styras bort från den anställde.

Belysning: Begär offert eller mer information

Belysning: Begär offert eller mer information

Land
state
Genom att skicka detta formulär godkänner jag Trestons integritetspolicy. Jag förstår att jag när som helst kan tacka nej till digitala meddelanden från Treston genom att använda mig av avprenumerationslänken i Trestons e-postmeddelanden.

Se vad våra kunder säger

"Det var viktigt för oss att vara  konsekventa och ha kompatibel utrustning på varje arbetsplats.”
Anne Rantalainen, Ovako Imatra
"Trestons lösningar" enkla form och färg och de ergonomiska funktionerna gör jobbet smidigt och behagligt. "
Thorsten Timmermann, Manager, Sennheiser
"Trestons NaturLite LED-lampor kan faktiskt minska antalet ljuskällor eftersom de ger så mycket ljus."
Daniel Norberg, produktionsingenjör, Senseair AB
"Tack för den informativa dagen på Treston. Ert proffsiga team imponerade på mig med sina stora kunskaper."
M. Huber, Kaiserslautern, SKS Welding Systems GmbH
"Treston var en utmärkt partner i utformningen av anpassat packbord och arbetsbordslösning för Christie's."
Emily Sarokin, Christie's Auction House NYC
"Vi kan införskaffa allt vi behöver från ett och samma ställe. Det gör inköpen enklare."
Jouni Mäkelä, Manager, sensor- & teknikavd., Stresstech
"Med en flotta som den här kan jag nästan bokstavligen sätta vilket projekt som helst överallt."
Jim Leonard, Operations Manager, MCPc