Siberian college Noyabrsk uses Treston furniture in their technical workshops

Kundberättelse

Noyabrsk College i Sibirien valde Trestons ESD-möbler för design, ergonomi och tillförlitlighet

Noyabrsk college i västra delen av Sibirien, Ryssland, är ett välkänt college för professionella studier och informationsteknik. Fler än 1600 elever studerar där underhåll av motorer och svetsning samt informationssystem och konstruktion av byggnader.

Högskolan skapade nyligen fyra nya verkstäder för studenterna inom "Industrial and Engineering Technologies". De var för prototyptillverkning, mekatronik, mobil robotik och laserteknik. 

Siberian Noyabrsk college uses Treston workshop benches
Siberian Noyabrsk college students are happy to use Treston ESD workstations

Högskolan ville utnyttja verkstädernas potential så det var oerhört viktigt att utrusta dem med moderna utbildnings- och arbetsmöjligheter. När de utrustade verkstäderna så övervägde de utrustningens funktionalitet, möjligheten att modifiera och omvandla utbildningsutrymmet och aspekterna av ergonomi, eftersom workshops borde passa för olika åldrar och individuella egenskaper hos studenter.

Högskolans specialister hade tidigare positiva erfarenheter av att använda Trestons produkter. Förutom att de gillade den Skandinaviska designen hade produkterna testats för sin långa hållbarhet.    

“Viktigt och värdefullt för oss hos Trestons produkter är kvalitet och tillförlitlighet, ergonomi och pålitligt ESD-skydd, samt den eleganta moderna designen.”, säger Vitaly A. Yarovenko, director in Noyabrsk College.

Enkel design med 3D-Konfigurator

Idag är högskolans nya verkstäder utrustade med 26 pålitliga Treston-arbetsstationer med ökad ergonomi och antistatiskt ESD-skydd.

"Vi använde Trestons 3D-Konfigurator och kunde skapa modeller av industriella arbetsplatser som bäst passade våra behov och uppfyllde specifikationerna för de fyra verkstäderna.", säger Mr Yarovenko.

Vi använde Trestons 3D-Konfigurator och kunde skapa modeller av industriella arbetsplatser som bäst passade våra behov och uppfyllde specifikationerna för de fyra verkstäderna.

Arbetsstationerna är lätta att anpassa för att möta verkstadens förändrade behov och beroende på typ av aktivitet, såväl som för de anställdas och studenternas individuella behov. Till exempel är borden smidigt justerbara från 650 till 900 mm, vilket gör dem lämpliga för både stående och sittande arbete. Några av borden är utrustade med hjul som gör det möjligt att uppnå rörlighet och förändring av utbildningsverkstaden. 

Produkter som används inkluderar Treston WB-bord, Workshop-bord, Treston Tower-förvaringslösning, olika tillbehör över och under bordet, belysning och mycket mer. 

Siberian Noyabrsk college uses Treston WB model's ESD benches

 “Vi rekommenderade Trestons WB-bord för många verkstäder eftersom de är pålitliga och hållbara. Genom att arbeta med dem kan du effektivt organisera en mängd olika produktionsprocesser. Borden är lätta att använda, underhålla och att anpassa till de förändrade behoven hos verkstäderna. När vi installerade utrustningen lade vi särskilt till nödvändiga tillbehör i enlighet med syftet med varje arbetsplats. Några av borden var utrustade med verktygsvagnar och hurtsar, medan andra var utrustade med speciella bordsskivor och skåp. Alla arbetsytor var upplysta med Treston IntoLite Led-belysning, säger Trestons försäljningschef Vyacheslav Salov.

Siberian Noyabrsk college uses Treston workshop benches on wheels
Russian Noyabrsk college uses high quality Treston workstations

Workshop arbetsbord valdes på grund av deras förmåga att tåla tung utrustning. De tål lätt tunga CNC-fräsmaskiner och lasermärkningsstationer. 

Särskild uppmärksamhet ägnades också åt att välja mobil utrustning och lagringslösningar. Treston Tower mobila lagringssystem är särskilt mångsidigt och mobilt och passar perfekt för monteringslinjer för produkter i "Prototyping" verkstaden. 

Trestons stolar och pallar med ESD-skydd är en säker, effektiv och kostnadseffektiv lösning för industriella verkstäder. Stolarna har justerbar höjd och lutning för ryggstödet och sitsen, anpassningsbara för användaren och den nödvändiga höjden på arbetsytan. Alla stolarna har 10-års garanti. 

Alla arbetsbord är utrustade med ett brett utbud av tillbehör. Verktyg har sin egna specifika plats. De perforerade panelerna delar effektiv upp utrymmena och är samtidigt en praktisk plats att förvara verktyg och tillbehör på. Dessa Treston-arbetsstationer innehåller mer än 30 olika typer av krokar och hängare för effektiv verktygsförvaring och kan enkelt fästas även på panelerna.

Siberian college Noyabrsk uses Treston furniture in their cobot / robot workshops

En viktig aspekt i produktivt arbete och för ergonomi är högkvalitativ belysning av arbetsplatser. Treston-armaturer är perfekta för detta ändamål, eftersom de gör att du kan ändra ljusinställningarna, minska antalet produktionsfel och därmed förbättra ergonomi och arbetseffektivitet. 

I Yamal-området är tuffa förhållanden (svår frost, låg luftfuktighet, torra rum) typiska för problem med hög statisk elektricitet. Alla installerade Treston-möbler för verkstäder har en antistatisk beläggning, inkluderat arbetsbord, tillbehör till arbetsbord, vagnar, hurtsar, stolar, plastlådor och skåp. Varje komponent är således utrustad med ESD-skydd som säkerställer arbetsförhållanden för studenter och hjälper till att skydda dyr utrustning. 

Förbättra kvaliteten och inspirera studenter      

“Tack vare den ergonomiska utformningen av Trestons arbetsstationer har vi lyckats förbättra kvaliteten och säkerheten i hela utvecklings- och produktionsprocessen.” säger Mr Yarovenko.


“Det moderna färgschemat och designen av Trestons utrustning gjorde det möjligt för oss att märka verkstäderna i enhetlig stil och enligt vårt collegemärke. Hurtsar, perforerade paneler, förvaringsskåp i olika färger och färgkombinationer skapade intressanta effekter.", säger Mr Yarovenko.

"Idag ser arbetsmiljön i verkstäderna snygg och harmonisk ut och inspirerar studenterna till nya idéer.” säger Mr Yarovenko, director of the Noyabrsk College.

 

Noyabrsk college in siberia chose tresto technical and industrial furniture for their modern workshops
Siberian college Noyabrsk uses Treston furniture in their technical workshops
Siberian college Noyabrsk uses Treston furniture in their technical workshops
Siberian college Noyabrsk uses Treston furniture

 

       

 

Vänta, produktinformation laddas…